història de la medicina natural
mel
dietètica, alimentació biològica
productes sense sucre
xarops, extractes, comprimits vegetals
productes sense gluten
gelea, ginseng
productes de perfumeria
tornar a l'inici

gelea reial

LA GELEA REIAL

PODERÓS TONIFICANT

La gelea reial es un fluid de consistència cremosa i color blanquinós, segregat per les abelles obreres a les seves glàndules parafaringeas. Està destinat a alimentar a les larves de totes les abelles els seus primers tres dies de vida i també a les larves destinades a ser reines, durant tota la seva vida.
Gràcies a la gelea reial, les reines adquireixen un major desenvolupament corporal i viuen 3 o 4 anys (les obreres només 40-50 dies)

COMPOSICIÓ

La seva composició és molt similar a la del pol·len, però té un 68% més d´aigua.
Destaca pel seu contingut en proteïnes (12%) de elevat valor biològic, rica en aminoàcids habitualment deficitaris a d’altres aliments, com la lisina i la cistina.
Des de l’antiguitat, nombrosos investigadors han tractat de aïllar la substància continguda a la gelea reial, gràcies a la qual la larva es converteix en reina.
Avui encara no se ha aconseguit. Tot i això, sabem que la gelea reial conté substàncies de natura proteica que actuen sobre l’organisme humà estimulant el funcionament de les glàndules de secreció interna, especialment les suprarrenals, dels ovaris i dels testicles, també el sistema immunitari i la producció de anticossos i la producció de col·lagen i la reparació dels teixits danyats.

PROPIETATS I INDICACIONS

Encara que alguns han idealitzat i exagerat els seus efectes, sembla confirmada la seva acció nutritiva tonificant, estimulant hormonal, immunoestimulant i tròfica (augmenta el flux sanguini als teixits). Es recomana el seu ús als següents casos:
- Com a tonificant en cas d’astènia, depressió, estrès, nerviosisme físic o intel·lectual, pèrdua de memòria.
- Impotència sexual masculina i disminució de la libido a tots dos sexes.
- Arteriosclerosi, malalties coronaries, hipertensió, disminució del nivell de colesterol, dilata les artèries, millora el fluix sanguini.
- Estats de immunodeficiencies per baixa de defenses, abús d’antibiòtics, malalties infeccioses cròniques y refredats de repetició.

ginseng